CULTURA
- Juneda

Una vintena d’obres opten al Joan Duch de Juneda

Imatge d'arxiu del guanyador de l'obra 'Suc de Llum' a l'edició de l'any passat.

La comissió del premi literari “Joan Duch” de Juneda ha rebut un total de 20 poemaris provinents de diferents indrets de Barcelona, la Fatarella, Sant Hipòlit de Voltregà, Centelles, Vic, Lluçà, Ibi (Alacant), Vilafranca del Penedès, València, Lleida, Sant Cugat del Vallès i Palma de Mallorca, corresponents a joves d’edats compreses entre 18 i 35 anys, en el premi d’àmbit nacional. En aquesta edició el jurat ha estat format per Jordi Pàmias, Miquel Maria Gibert, Pere Bellmunt, Jordi Quer, Rosa Fabregat, Meritxell Cucurella-Jorba i Joan Cornudella, que actua de secretari.

Els reculls poètics, d’un mínim de 250 versos, opten a tres premis (1.500, 750 i 300 euros). A més a més, el volum guanyador serà publicat per l’editorial Fonoll de Juneda en la seva col·lecció de poesia Joan Duch als voltants de Sant Jordi de l’any 2011.

La Festa literària de lliurament de premis es farà el diumenge 21 de novembre a les 12 del migdia al Complex Cultural Foment de Juneda. Aprofitant els actes de l’any Màrius Torres, la cantautora lleidatana Meritxell Gené farà un recital poeticomusical, en què inclourà peces de poetes lleidatans i composicions de collita pròpia. En el mateix acte també es concediran els premis escolars d’iniciació a la poesia i es presentarà el volum Escarnida més enllà de la tomba i altres proses de l’escriptor junedenc Jacint Rosinach, recull editat per l’editorial Fonoll i investigat a cura dels filòlegs Carme Calderó i Joan Cornudella, que inclou dues novel•les, diverses proses breus, retalls de teatre i de poesia. Aquest material inèdit se situa entre el 1926 i el 1949.