COMARCA
- Les Borges Blanques

La 52a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues es presenta a Lleida

(foto: Aj. de les Borges)

La presentació a Lleida de la 52a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que ha tingut lloc aquest dijous al vespre, ha servit per iniciar l’acte d’agermanament amb la Fruita de Lleida. Entre les novetats que s’han donat a conèixer per al certamen d'enguany hi ha la incorporació d’una mascota, l'Oliveta, amb què es pretén "fer encara més atractiva la Fira al públic familiar, a més d’un plató de televisió dins del recinte per poder retransmetre i entrevistar en directe els protagonistes de la fira".

La presentació, a la que han assistit personalitats del món polític, econòmic i social de les comarques de Ponent, s’ha fet a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida i hi han intervingut el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Pau Perdices, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el president del Col·legi de Periodistes de Lleida, Rafa Gimena i el vicepresident d’Afrucat, Francesc Torres, a més, naturalment, del president del Patronat Fira de les Garrigues i alcalde de les Borges, Enric Mir.

Torres i Mir han rubricat l’agermanament de les dues entitats, que es materialitzarà durant la Fira i amb què esperen "aprendre mútuament i compartir sinergies per continuar potenciant i exportant la qualitat agroalimentària del territori", segons fonts municipals. Mir ha anunciat que l’encarregat d’apadrinar aquest agermanament serà el catedràtic emèrit de Lingüística General, Sebastià Serrano. També ha intervingut a l'acte el director general d’Alimentació de la Generalitat, Domènec Vila.

L'alcalde de les Borges ha destacat que la fira d’enguany continua ampliant-se i tindrà més de 6.300 m2 d’exposició, amb 75 activitats i que des de principis de desembre ja s’ha arribat al 100 % d’ocupació dels 150 estands disponibles, xifra superior a la de l’any anterior. Aquesta vegada, a més, hi participaran distribuïdors europeus de productes agroalimentaris de qualitat. 

Durant l’acte, que ha estat amenitzat amb les interpretacions de diferents peces musicals a càrrec de l’Orfeó Terrall i el Cor Junedenc, també s’ha presentat el nou anunci de televisió de la Fira i, al acabar, s’ha ofert una degustació de productes de la terra. Prèviament, diferents grups han pogut dur a terme dues visites guiades a l’exposició dedicada a l’Any Oró 2014, situada als baixos de l’Auditori.

Presentació a l'Espluga Calba
D'altra banda, el dimarts 13 es farà una altra presentació de la fira, aquesta vegada al castell de l'Espluga Calba. L'acte, que serà a 1/4 de 9 del vespre, servirà també per fer un reconeixement públic a persones i entitats "que han contribuït decisivament a posar en valor l'oli i les Garrigues". Hi intervindran Juli Muro, president del Consell Comarcal, i Enric Ribera, periodista i escriptor especialitzat en gastronomia i turisme.