COMARCA
- Les Borges Blanques

Es postula una nova candidatura independent a les Borges per a les municipals

Tot i que la majoria de partits polítics no tenen encara decidides les seues llistes per a les eleccions municipals del mes de maig, qui ja ha anunciat la intenció de presentar-se a l’alcaldia de les Borges és una nova formació independent. El grup sorgeix d’un partit nou anomenat “Democracia Global Derechos Humanos (DGDH)”, fundat pel barceloní afincat a les Borges Joan Cabanyol i que tenia ambició estatal però que, per causes que es desconeixen, s’ha acabat dissolent. Ara, la seua cap visible a les Borges, María Ángeles Cabot, és qui impulsa la nova candidatura per a les municipals, que encara no té nom i que, de moment, compta amb unes cinc o sis persones.

“Ni de dretes ni d’esquerres”
Cabot es defineix com a “apolítica”, “ni d’esquerres ni de dretes” i explica que els seus objectius se centren en l’accés a l’habitatge i la creació de llocs de feina, per als quals ja té "propostes molt bones que poden ser aplicades fàcilment a les Borges". En aquest sentit ja es va manifestar en una xerrada de “Democracia Global Derechos Humanos” l’estiu passat en un bar de les Borges, l’única activitat pública coneguda d’aquella formació, i també en aquest vídeo de presentació.

Festeig del Partit Popular
El Partit Popular, en la seua tasca de creació de candidatures als municipis, va darrera d’aquest nou grup -que, de moment, el formen unes cinc o sis persones-, amb qui ha mantingut algunes converses. Aquest dilluns, per exemple, segons ha pogut saber aquest mitjà, hi va haver una reunió a les Borges que va comptar amb la diputada i presidenta del PP a Lleida, Dolors López, així com el cap del PP a les Borges i comarca, Ramon Camús. Tot i haver-se emplaçat a noves reunions, tot sembla indicar que el grup de Cabot no s’integrarà al PP, que a les últimes eleccions no va aconseguir cap regidor, i intentarà constituir una candidatura per lliure, de la qual no està previst que en formi part el fundador de DGDH, Joan Cabanyol.