COMARCA
- Alcanó

Agents Rurals rescaten vuit serps atrapades en un pou a Alcanó

(foto: Agents Rurals)

Membres del Cos d'Agents Rural van localitzar, durant un servei ordinari d'inventari de patrimoni arqueològic, un pou de pedra al terme d’Alcanó amb nombrosos cadàvers de serps autòctones. Els agents van poder rescatar vuit serps que encara eren vives, totes elles d’espècies protegides.

"Els pous de pedra, junt amb les cisternes i altres dipòsits subterranis, són construccions molt abundants al nostre territori però que, amb l’abandonament de l’activitat agrícola, han quedat en desús i representen una trampa mortal per a tot tipus de fauna, des d’amfibis i rèptils fins a mamífers de mida petita o mitjana", expliquen des del Cos.

Només una petita part d’aquestes construccions es mantenen ben tapades o tenen dispositius que permetin la sortida dels animals que hi cauen. El pou on s’ha fet aquest rescat, a Alcanó, té una fondària d'uns tres metres i parets interiors totalment llises. Després d'inspeccionar-lo, els Agents Rurals van poder treure vives una serp verda (Malpolon monspessulanus) i set de blanques (Rhinechis scalaris), les quals van ser alliberades al mateix territori.

El novembre de 2013, els Agents Rurals van rescatar ja sis serps d'un altre pou de pedra seca de quatre metres de profunditat.