COMARCA
- Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges posarà una antiga premsa d'oli a una rotonda d'entrada al municipi

(foto: Aj. de les Borges)

L’Ajuntament de les Borges ha iniciat aquest dilluns les obres d’adequació paisatgística de la rotonda situada a l'entrada del municipi venint de Lleida i que connecta l’antiga N-240 amb la C-233, que va de la capital de les Garrigues fins a Mollerussa. La primera fase d’aquesta reordenació de l’espai interior de la rotonda preveu la implantació d’una premsa d’oli del segle XIX de les anomenades de barra, que va ser adquirida pel consistori a principis dels anys 90, provinent d’un antic molí dels Omellons que s’havia d’enderrocar.

El projecte complert es basa en la definició de dos espais, aproximadament de la meitat de la superfície cadascun, que simbolitzin la frontera entre el territori regat i el territori de secà amb una petita paret de pedra seca i la plantació de diferents espècies arbòries. Finalment, l’espai s’ha de complementar, en una tercera fase, amb la instal·lació d’un rètol que indiqui “Les Borges Blanques” amb elements en volum.

La premsa d'oli, en un mes
Per dur a terme el projecte s’ha hagut de demanar l’autorització al Ministeri de Foment, titular de la rotonda, que el va atorgar fa vuit mesos, el juliol de l'any passat. Per al finançament, s’ha comptat amb la Diputació de Lleida, que finança íntegrament els 19.640 euros pressupostats per a aquesta primera fase, que té una durada prevista d’unes quatre setmanes.