COMARCA
- Les Borges Blanques

Josep R. Farran, candidat de la CUP a les Borges

(foto: SomGarrigues)

La CUP de les Borges ha confirmat el seu cap de llista per a les eleccions municipals del 24 de maig, que serà Josep R. Farran. L’actual regidora, Laia Safont, aniria de segona a la llista, que properament es presentarà sencera.

Farran és bomber de professió i ha estat vinculat a moviments sobiranistes, ambientalistes, culturals i en defensa dels drets socials. Va estar a Les Borges Decideix amb l’organització de la consulta sobre la independència del 2009, és membre de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), de la plataforma Garrigues en Defensa del Territori, del col·lectiu Som lo que Sembrem, de Marea Blanca Borges en defensa de la sanitat pública i de l’Ateneu Popular Garriguenc. També està implicat en el cooperativisme a través de l’entitat energètica SomEnergia i de les finances ètiques COOP57. Farran, de 41 anys, va estudiar al Seminari d’Estudis i Recerca en Agroecologia de la Universitat de Lleida.

Més enllà de la candidatura
La CUP de les Borges explica que l’aposta per a aquests comicis va més enllà de les persones que acabin integrant la candidatura i que comptarà amb "un grup important de borgencs i borgenques compromesos amb fomentar la democràcia participativa i atansar la política a la gent". Això, junt al moment "històric i de vital importància que estem vivint", ha empès l'assemblea a presentar-se de nou a les eleccions, després d’haver iniciat una nova etapa interna de la formació.

Aquests són els segons comicis locals en què la CUP es presenta a les Borges. Ho va fer el 2011, aleshores amb Gerard Cabezuelo encapçalant la formació. Al febrer de 2014, Cabezuelo es va donar de baixa de l'organització -junt amb altres militants- per discrepàncies a nivell nacional i amb l'assemblea territorial de Ponent. Després de cinc mesos com a regidor no adscrit, va deixar el lloc al ple de l'Ajuntament a la número dos de la CUP, Laia Safont, que ara acompanyarà Farran també de número dos.