COMARCA
- Almatret

El PP plega a Almatret i CiU aparta la seua portaveu actual per apadrinar una nova llista

(foto: SomGarrigues)

L’alcalde d’Almatret, Jesús Quiroga (PP), no es tornarà a presentar a les eleccions; ni ell ni el seu partit. Sí que ho farà una llista nova, amb les sigles de CiU, que compta ja amb 14 persones, més de les necessàries per a una candidatura d’un Ajuntament de set regidors. No es tracta, però, de la Convergència i Unió que hi havia fins ara, encapçalada per Esther Ballesté, sorgida quatre anys enrere i que ha estat a l’oposició durant aquesta legislatura, sinó que és un grup nou, amb David Romaní al capdavant, seguit d’Evarist Giralt (que va ser alcalde del 2007 al 2011), Benjamí Quiroga i Josep Pallissé.

De fet, Esther Ballesté explica que se l’ha fet fora del partit i que CiU li ha transmès que “ja té una llista guanyadora”. Ara, Ballesté intentarà fer candidatura sota unes altres sigles, probablement ERC.

Fins ara, l'Ajuntament d'Almatret era l'únic de les Garrigues governat pel Partit Popular. Quiroga va saltar recentment a l'esfera pública del país i de l'Estat arran d'unes declaracions seues sobre la consulta del 9N al municipi, que va dir que havia provocat divisió al poble. Poc abans de la consulta, de fet, l'equip de govern es va negar a cedir un local per a la seua celebració, cosa que finalment es va fer, per intermediació de la regidora de CiU, en un local propietat de la Generalitat.