COMARCA
- Les Borges Blanques

La CUP de les Borges porta el butlletí municipal a la Junta Electoral

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de les Borges denuncia que l'equip de govern incompleix la normativa electoral amb la distribució, aquests dies, del butlletí municipal a les cases dels ciutadans. Segons la formació, que ha traslladat el cas a la Junta Electoral, això suposa una vulneració de l'article 50 de la Ley Orgánica 5/1985 del Régimen Electoral General (LOREG) i de la Instrucció 2/2011 de la Junta Electoral Central, segons els quals queda prohibida “l'edició i repartiment durant el període electoral, amb finançament directe o indirecte dels poders públics, de llibres, revistes, fulletons, quaderns, catàlegs, tríptics, suports electrònics [...] que continguin al·lusions a les fites assolides per qualsevol poder públic”. "I com a període electoral s'estableix a partir de la convocatòria d'eleccions, que va ser el 31 de març", recorda la CUP.

La revista que s'ha repartit porta per títol “Balanç del mandat 2011-2015”, i s'ha distribuit a partir del 9 d'abril, dies després del termini fixat per la LOREG. La CUP explica que "el dia 15 encara s'estava repartint pels domicilis dels ciutadans" i que, "a més, s'ha publicat la revista també en format digital al web municipal entre el 10 i l'11 d'abril". "Per molt que l'equip de govern vulgui camuflar l'incompliment de la normativa posant com a data de la revista Març 2015, sabem, com qualsevol ciutadà pot haver comprovat, que la seva difusió no ha estat fins entrat el mes d'abril", afirma la CUP.

"A més, entre els continguts publicats hi ha un concert celebrat la nit-matinada del 28 al 29 de març, l'endemà era diumenge i és pràcticament impossible haver editat, imprès i distribuit la revista abans del dia 31", es diu al comunicat emès aquest divendres, que demana "respecte a la igualtat de condicions i un ús adequat dels recursos públics". En aquest sentit, la formació rupturista afegeix que "a banda d'aquest incompliment, volem manifestar també el nostre profund desacord amb la manera que l'Ajuntament ha estat gestionant la comunicació en tota la legislatura, gastant diners de tots els ciutadans amb una publicació clarament partidista, que més que una eina de transparència s'ha convertit en un instrument de propaganda i de llançament d'acusacions cap a la resta de grups municipals".