COMARCA
- Les Borges Blanques

Primera vegada sense PSC a les Borges

Les eleccions municipals del mes de maig seran les primeres, a les Borges, sense presència del Partit dels Socialistes (PSC) ni cap de les marques vinculades a la formació, com tampoc altres de sorgides del seu sí, com MES o Avancem. Serà, per tant, la primera vegada des de la restauració de les eleccions municipals el 1979, que el partit no concorrerà per alguna plaça al ple de la capital comarcal.

Fonts del partit han explicat a SomGarrigues que, tot i haver-ho intentat insistentment, finalment no s'ha trobat prou gent disposada a formar part de la candidatura i que "abans que omplir-la amb gent de fora, millor no fer-la", expliquen. A les últimes eleccions, el PSC va obtenir una regidoria, amb Imma Purroy, que l'estiu de l'any passat va formalitzar la seua baixa del partit per passar a ser regidora no adscrita. Ara, Purroy no repetirà per cap altra formació.

Anteriorment, el PSC havia obtingut sempre representació al consistori, excepte l'any 2003, que va quedar-ne fora. El seu màxim històric havia estat el 1983, amb tres regidories. En la resta de lesgislatures s'havia mogut entre un i dos representants, que en alguna ocasió havien format govern amb ERC.