COMARCA
- El Cogul , Fulleda

Les 'llistes fantasma' obtindran regidor a Fulleda i el Cogul

De les 23 "llistes fantasma" que concorren a les Garrigues, és a dir, aquelles integrades per gent aliena al municipi on es presenten, dues ja saben que obtindran una regidoria. És el cas de Fulleda i del Cogul, on les úniques candidatures formades per gent del poble no inclouen prou membres per completar el ple. 

Així, a Fulleda, la candidatura Associació Progressista de Fulleda-Acord Municipal (ERC) té dos membres, quan els regidors a escollir són tres. Com a mínim un regidor, per tant, sortirà d'alguna de les altres candidatures, totes elles "fantasma", que es presenten: CiU, PP o PSC. Tot i que de "llistes fantasma" ja n'hi havia hagut a Fulleda, aquesta serà la primera vegada que obtindran representació. El 2011, per exemple, la candidata de CiU, l'arbequina Lídia Aixalà, ja s'hi va presentar, però li va passar per davant el PP, que llavors sí que era una persona del poble i que va entrar de regidor. Ara, aquesta persona no es presenta i, per tant, almenys un regidor serà per alguna de les tres candidatures alienes al municipi. En el cas, pràcticament improbable, que aquestes "llistes fantasma" treiessin totes zero vots, decidiria la Junta Electoral.

La mateixa situació passa al Cogul, on l'única candidatura de gent del poble, CiU, la formen quatre persones, quan el ple l'han de compondre cinc regidors. Almenys un, per tant, sortirà també de les "llistes fantasma", PSC o PP.

En la resta de pobles amb "llistes fantasma", aquestes també poden obtenir representació, però les candidatures integrades per gent del poble les formen prou gent com per copar totes les cadires del consistori.