COMARCA
- Les Borges Blanques

ERC de les Borges inclourà les conclusions de les jornades sobre economia i educació al seu programa

(foto: ERC Borges)

ERC de les Borges incorporarà al seu programa electoral per a les eleccions del 24 de maig les conclusions de les jornades participatives que ha organitzat els darrers dies sobre economia i sobre educació, de les quals la formació en destaca l’èxit d’assistència, unes 50 persones, assegura.

Sota el títol “Quin model volem per les Borges?”, la principal conclusió de la jornada sobre economia, ocupació i emprenedoria va ser la necessitat “que el municipi recuperi el lideratge econòmic, amb la promoció de sòl industrial públic, per poder realitzar política industrial pròpia”. D’altra banda, “tornar a especialitzar la Fira de l’Oli en l’oli, perquè torni a ser un referent del sector” és una de les altres propostes.
Quant al taller sobre educació, formació i coneixement, la principal conclusió és que “cal fer de les Borges una ciutat educadora, involucrant tots els agents socials en el desenvolupament d’un Pla Educatiu de Ciutat”.

Participació
ERC explica que “la participació social i la cogovernança” és un dels eixos claus de la nova candidatura local. En aquest sentit, la formació ha habilitat un telèfon de whatsapp (619156806) a manera de bústia de suggeriments. També proposa un model participatiu de presa de decisions amb tres espais: la regidoria, l’àrea tècnica i els grups de treball per cada àrea, “oberts a tothom, persones i entitats, que hi tinguin interès i amb un paper no merament consultiu, sinó corresponsable”.