COMARCA
- Les Borges Blanques

CiU de les Borges demanarà una unitat fixa de control ambiental i es compromet a fer una nova sala d'actes

El cap de llista de CiU a les Borges, Enric Mir, va aprofitar la visita del secretari general de CiU, Ramon Espadaler, al Mercat de la Ganga per anunciar dos nous compromisos per al proper mandat: la instal·lació d’una unitat fixa de control ambiental i la creació d’una sala de ball, teatre i actuacions corals i musicals.

“Mantindrem l’exigència estricta del compliment de les normatives mediambientals per seguir reduint fums, olors i emissions de partícules, i amb aquesta intenció sol·licitarem la instal·lació d’una unitat fixa de control ambiental a les Borges”, va afirmar Mir. Fa més de dos anys, el gener del 2013, la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) de la Generalitat va oferir a l'Ajuntament la instal·lació d'una unitat fixa, concretament la que hi ha a Juneda, que mesura un ventall limitat de contaminants.

Tot i que un estudi encarregat per la mateixa DGQA concloïa que "el millor lloc per establir un punt de mesura a les Garrigues és a Juneda", des de la Direcció General s'afirmava que si l'Ajuntament de les Borges es mostrava favorable a acollir-la, amb caràcter fix i indefinit, des del Departament estaven disposats a fer un canvi d'ubicació. Finalment, però, l'estació fixa va continuar a Juneda i, al febrer del mateix any, una unitat mòbil va prendre mostres de l'aire durant uns dies a les Borges. 

D'altra banda, Enric Mir va dir el dissabte que "una altra de les prioritats per als propers quatre anys consistirà en potenciar totes les activitats culturals del municipi, per la qual cosa ens comprometem a crear una nova sala de ball, teatre i actuacions corals i musicals".