COMARCA
- Les Borges Blanques

ANC i Òmnium penjaran l’estelada a l’Ajuntament de les Borges

(foto: SomGarrigues)

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, amb el suport dels partits sobiranistes de les Borges, convoquen la població aquest vespre, a les nou, per penjar l’estelada al balcó de l’Ajuntament com a resposta a l’ordre de la Junta Electoral Central de retirar les estelades d’edificis oficials –especialment aquells que fan de col·legis electorals als comicis del diumenge- i espais públics, una ordre que arriba arran d’una denúncia de Societat Civil Catalana. L’ANC i Òmnium animen la ciutadania a “donar suport a totes aquelles accions que es duen a terme en el camí que ens ha de conduir a la plena sobirania nacional”.

A les Borges, l’espai que fa de col·legi electoral és el Pavelló de l’Oli, on no hi ha cap estelada. Sí que és, però, a la placeta de davant, batejada fa uns mesos com a Plaça de la Independència. Queda per resoldre el dubte de molts ajuntaments de si l’ordre de la Junta es refereix a les estelades de tots els espais públics, com poden ser la plaça esmentada o rotondes.

D’altra banda, el Tribunal Suprem ha confirmat les dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que el 2013 van anul·lar l'ús preferent de la llengua catalana a les diputacions de Lleida i Girona, segons informa ACN. El març de fa dos anys el TSJC va anul·lar part dels reglaments lingüístics de les corporacions en estimar parcialment un recurs contenciós-administratiu presentat per Convivencia Cívica Catalana, impedint que el català sigui llengua "preferent" en aquestes dues administracions i també que els ciutadans hagin d'explicitar la seva opció lingüística mitjançant un petició formal expressa.