COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques

El borgenc Octavi Espuga prepara el seu segon curtmetratge de terror

Espuga, durant el rodatge de Silent Agony (foto: X. Minguella)

Fa un any i mig que el borgenc Octavi Espuga està immers en la preparació del que serà el seu segon curtmetratge de terror, titulat CondAmned, i que té previst rodar properament a la ciutat de Lleida. Per fer-ho, l’equip ha aconseguit bona part del finançament necessari, però li falta una part, uns 4.000 euros, per a la qual s’ha iniciat una campanya de micromecenatge a Internet que finalitza pels volts de Sant Joan. En funció de les aportacions dels mecenes, hi ha un tipus de recompensa o una altra, que poden anar des de la possibilitat de veure el curt online després de l’estrena fins a l’accés a tot el rodatge, als esdeveniments, un objecte d’atrezzo, banda sonora, pòster original, etc.

CondAmned, que durarà aproximadament 10 minuts, és el segon curtmetratge professional d’Espuga com a realitzador, després que el 2011 estrenés Silent Agony, obra que va ser seleccionada i nominada a més de 50 festivals de gènere fantàstic de tot el món, premiada al festival Fear Fete dels Estats Units, al Zed Fest de Los Angeles i nominada al Méliès d’Argent a l’Imagine Film Festival d’Holanda.

Entre els actors que hi participen hi ha Alfonso Delgado, conegut pel seu paper a l’anunci de Loterías del Estado d’aquest hivern. També hi té un paper l’actriu lleidatana Aida Qui, que ha treballat a Polònia, de TV3, i a la pel·lícula Losers. Completen l’equip el guionista Salva Sánchez, el director de fotografia Olmo Sobrino, la música de Sathorys Elenorth i la producció executiva d’Ivan Villamel.

CondAmned estarà ambientat a la ciutat de Londres de finals del segle XIX, en plena decadència victoriana, en què el protagonista, un home vell i feble anomenat Jack, viu reclòs a la capella de la seva mansió i n’intentarà sortir. Els seus plans, però, es veuran amenaçats per unes presències que li recordaran els fantasmes del passat. “CondAmned és un curt però intens viatge vers la redempció de l’ésser humà i la foscor que l’envolta”, explica Espuga.