COMARCA
- Alfés

L'aufesí Joel Jové, escollit per ocupar l'escó de diputat provincial per la CUP

(foto: CUP)

Joel Jové, regidor de la CUP d’Alfés, serà qui ocuparà l’escó que la formació ha aconseguit per primera vegada a la Diputació de Lleida després dels resultats de les eleccions municipals del 24 de maig. Segons el cartipàs actual, i com a portaveu de grup, a Jové li correspondrien 14 pagues de 3.267 euros, però “per coherència i pels sous establerts a la CUP, la intenció és cobrar una mitja jornada d'uns 700-800 euros, de manera que, a nivell de sou, quedaria pràcticament com estava ara”, afirmen fonts de la CUP.

Impulsor de l'associació cultural La Dalla, nascuda el 2007 i amb la qual un grup de joves d'Alfés van dinamitzar durant uns anys la vida social, cultural i política del municipi, Jové va formar part de la candidatura de la CUP d'Alfés el 2011, quan van ser la força més votada. Un pacte entre CiU i ERC va impedir, però, que la formació rupturista es fes amb el govern local. Aquest 2015, la CUP ha mantingut els seus tres regidors -entre ells el mateix Jové-, però aquesta vegada CiU n'ha obtingut quatre.

Jové, de 35 anys, és llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i diplomat en Fisioteràpia. Coordinador i representant territorial de Ponent als òrgans nacionals dela CUP, ha format part activa del club de futbol Alfés, de l'Ateneu Popular Garriguenc i és membre de l'organització de l'esquerra independentista Poble Lliure. El 2009 va formar part de l'organització de la consulta sobre la independència a Alfés i, des de fa uns anys, escriu una columna d'opinió a SomGarrigues.

Quarta força a la demarcació
Les últimes eleccions municipals han situat la CUP com a quarta força política a la demarcació. Amb 9.700 vots, el partit s'ha situat per davant del PP i Ciutadans. Per primera vegada, també, ha obtingut representació al Consell Comarcal del Segrià.