COMARCA

Tret de sortida als actes en commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones

Els actes organitzats en commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones comencen demà divendres a la biblioteca de les Borges Blanques. El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de les Garrigues ha organitzat conjuntament amb biblioteques i ajuntaments un taller de contes per a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, a càrrec de Víctor Saló i Inma SanJuan. Es duran a terme en tres poblacions diferents de la comarca. Demà divendres, 19 de novembre, la biblioteca Marquès d’Olivart acollirà aquest taller adreçat a nens i nenes de 7 a 10 anys (1r, 2n i 3r de primària). El dimecres dia 24 serà el torn de la biblioteca Joan Duch de Juneda que oferirà contes pels infants de 3 a 6 anys. I finalment, nens d’entre 4 i 8 anys podran gaudir del taller a la biblioteca l’Atlàntida d’Arbeca el proper dia 26.

D’altra banda, la capital de les Garrigues acollirà un acte que SIAD i la biblioteca comarcal Marquès d’Olivart han preparat conjuntament amb la col·laboració de diverses entitats de la població com són l’Ajuntament, l’Associació de dones La Rosada, la Comissaria dels Mossos d’Esquadra i la Creu Roja. Serà el proper 25 de novembre a les 18.30 hores a la sala d’actes de la biblioteca. Durant la jornada es presentaran dades estadístiques i es realitzarà una lectura d’experiències de dones víctimes de la violència masclista.

Cal recordar, que la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues va organitzar ja el passat 5 de novembre la jornada "Temps per a nosaltres", en commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones. El programa d'actes va comptar amb la lectura del manifest que va anar a càrrec de l'Associació de dones la Ruella de Vinaixa, l'espectacle 'Dones sense por', un sopar, el lliurament del I Premi a l'Associació de l'Any -que va recaure en l'Associació de dones 'Les Set Valls' de Cervià de les Garrigues i finalment sessió de ball a càrrec de Rosendo i companyia.