COMARCA
- Les Borges Blanques

L’INS Josep Vallverdú impartirà un Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en vitivinicultura

S'espera que el nou Cicle aculli estudiants d'altres comarques

El nou cicle de formació, que tindrà una durada de dos anys, s'ha presentat al Consell Comarcal amb la presència de Miquel Àngel Cullerés com a membre del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida. A l’acte també hi han assistit el President i Vicepresident en funcions del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro i Francesc Mir; i la directora del centre d’Educació Secundària, Antonieta Bernat.

Cullerés ha explicat que el nou Grau Superior de Tècnic en vitivinicultura “suposarà un creixement en l’oferta de Formació Professional del territori, ja que és el primer cop que s’impartirà a Lleida, i només hi ha 3 centres més a tota Catalunya que l’estiguin realitzant”. Al seu torn, Juli Muro ha volgut destacar en el que ha estat el seu últim acte públic al capdavant del Consell que “el vi és un sector emergent a la comarca, que juntament amb l’oli ens permet obrir-nos al món i mostrar tota la qualitat garriguenca”.

Per part del centre educatiu, la directora de l’INS Antonieta Bernat ha remarcat l’èxit aconseguit amb la primera promoció del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Olis d’Oliva i Vins i ha volgut manifestar el compromís a treballar amb el mateix sistema d’ensenyament, donant molta importància a les noves tecnologies.

El Cicle constarà de 14 mòduls basats en la producció del vi, l’anàlisi enològic, la comercialització i la formació en els centres de treball, entre altres. D’altra banda, les inscripcions estaran obertes fins el proper 8 de juliol i també es podrà flexibilitzar en mòduls individuals.