COMARCA, CULTURA
- La Pobla de Cérvoles

La 6ª Vinya dels Artistes emmarca el paisatge de la Pobla

L'espectacle va acabar a l'escala situada a l'alziner emmarcat

Les vinyes del celler Mas Blanch i Jové, de la Pobla, han tornat a ser l’escenari de la festa Vinya dels Artistes, que enguany arriba a la sisena edició i rep més de 500 persones. Assumpció Mateu ha sigut l’encarregada de crear l’obra que s’afegia a les altres cinc de les edicions anteriors. Sota el títol ‘Emmarcant el somni: Diàleg’ l’artista ha volgut “emmarcar el paisatge amb la seva mirada i ha introduït les seves connotacions simbòliques per expressar el diàleg cel i terra, entre el que es veu i el que no es veu, entre la presència i l’absència, entre la vida interior i l’exterior” en una obra en forma de marc que enquadra una alzina amb una escala que comença a la seua copa i que s’enfila cap al cel.

La festa va acabar amb un espectacle de dansa combinat amb una exhibició eqüestre, creat per Sandra Carré i Lu Arroyo. L’equip artístic, format per 5 ballarines, dues xanqueres, un genet i un cavall, va oferir un ball entre les oliveres. Després es va oferir un sopar enmig de la Vinya dels Artistes maridat amb els vins del celler.

L’obra d’Assumpció Mateu se suma a les creacions d’anys anteriors com l’Orgue de Camp de Guinovart o el Cap de Bou de Joan Brossa. Des del 2010, primer any de la Vinya dels Artistes com a homenatge pòstum a Josep Guinovart, han passat artistes diversos que han contribuït a fer créixer aquest museu entre les vinyes de la Pobla de Cérvoles.