COMARCA
- Les Borges Blanques

El PP assegura que la Junta Electoral obliga l'Ajuntament de les Borges a retirar l'estelada

(foto: PP Lleida)

La Junta Electoral requereix retirar “d’immediat” les banderes estelades dels ajuntaments i dels locals electorals, entre els quals l'edifici consistorial de les Borges. Així ho assegura el Partit Popular de Lleida, que és qui va denunciar la presència d'aquesta bandera a les Borges, Alcarràs i Guissona. Segons informa el PP, la Junta Electoral ha ordenat aquest dimarts la retirada “en el termini de 24 hores", de manera que dimecres s'hauria de treure.

La setmana passada, representants de la candidatura del Partit Popular van visitar el mercat de les Borges per "donar suport al comerç de proximitat", tot i que no es van presentar com a membres del PP ni van fer cap consulta als comerciants sobre la seva situació. Quatre dies després, la formació denunciava el consistori a la Junta Electoral per la presència de la bandera estelada en una finestra de la segona planta de l'edifici consistorial, que no és lloc de votació. 

El maig passat, amb motiu de les eleccions municipals, l'Ajuntament ja va haver de retirar una estelada de la façana, arran d'una denuncia de l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana. Aleshores, també es va retirar la que hi havia a la placeta de davant del Pavelló de l'Oli, que és el punt on es fan totes les votacions electorals. A la denúncia del PP, però, aquesta no hi consta.