COMARCA
- Les Borges Blanques

La plaça Ramon Arqués de les Borges, a punt per Festa Major

(foto: Aj. de les Borges)

Les obres que l'Ajuntament de les Borges ha dut a terme en els darrers dos mesos a la plaça Ramon Arqués, just davant de l'Espai Macià, s'han donat per enllestides aquest dimecres, 2 de setembre. Una vegada consolidats els materials, la previsió és obrir la plaça al trànsit el dissabte a la tarda, coincidint amb la 33a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de la Festa Major.

Segons el consistori, l’actuació ha permès millorar la xarxa de sanejament de la zona i l’adequació de la xarxa d’aigua potable al Pla director d’aigües de les Borges. A més, ha inclòs la reubicació dels contenidors d’escombraries i la renovació completa de les voreres i el ferm de la calçada, que s’han substituït amb el mateix estil de rajoles i llambordes que la resta del Centre Històric, on ja s’ha anat actuant aquests darrers anys.

Les obres, dutes a terme per un constructor local, han tingut un cost de 97.766,91 euros (IVA inclòs) i han estan finançades amb 45.000 euros del PUOSC, 5.200 euros de fons propis del consistori i la resta amb càrrec al Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya.

L'alcalde de les Borges, Enric Mir, que ha visitat la zona junt amb el gerent de l'àrea d'Urbanisme i el constructor encarregat dels treballs, s’ha mostrat “molt satisfet d’enllestir l’arranjament de l’entorn de l’Espai Macià, que ens permet continuar millorant un altre dels punts més turístics del nostre Centre Històric, deixant la zona semipeatonal, cosa que permetrà revitalitzar l’entorn i el comerç del centre, a més de resoldre els problemes de clavegueram i d’aigua que patien alguns veïns de la zona”.