CULTURA
- Juneda

El 12è premi de poesia Joan Duch per a joves escriptors marxa fins a Palma

FOTO: Marta Cornudella

Més de 150 persones han assistit aquest diumenge 21 de novembre a la festa literària del 12è premi de poesia Joan Duch per a joves escriptors al Complex Cultural Foment de Juneda. L’acte ha estat presidit per Albert Turull, director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i per Antoni Villas, alcalde de Juneda.
El primer premi, dotat amb 1.500 euros, ha recaigut en el mallorquí Emili Sánchez-Rubio pel seu poemari “El ginjoler vessant son fruit”. Un any més, el volum guanyador serà publicat per l’editorial Fonoll de Juneda en la seva col·lecció de poesia Joan Duch als voltants de Sant Jordi de l’any 2011.
El segon premi, dotat amb 750 euros ha sigut per Vicenç Ambrós, de Lluçà, amb l’obra “Quan tot canvia”. Finalment, Lluís Vicent Banyuls, de València, ha aconseguit fer-se amb el tercer premi, dotat amb 300 euros, pel poemari “63 poemes desemparats contra el no-res”.

Com a obertura de l’acte literari, l’editorial Fonoll ha presentat el volum Escarnida més enllà de la tomba i altres proses de l’escriptor junedenc Jacint Rosinach, obres inèdites situades entre 1926 i 1937. L’edició ha estat a cura dels filòlegs Carme Calderó i Joan Cornudella. Tot seguit la cantautora lleidatana Meritxell Gené ha amenitzat la festa literària amb el recital “Amb acords ponentins”, recull de poesies de Maria Mercè Marçal, Jordi Pàmias i Màrius Torres.

Han patrocinat els premis d’àmbit nacional: la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Juneda, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Casal de l’Avi – Fundació La Caixa i la família Duch. En aquesta edició val a dir que el jurat ha estat format per Jordi Pàmias, Miquel Maria Gibert, Pere Bellmunt, Jordi Quer, Rosa Fabregat, Meritxell Cucurella-Jorba i Joan Cornudella.