COMARCA

Els candidats garriguencs del 27S

La presència de candidats de la comarca a les llistes de les eleccions del 27 de setembre és, aquesta vegada, molt secundària, amb només una persona amb possibilitats de sortir. Amb tot, incorporen alguna persona garriguenca les candidatures de Junts Pel Sí, la CUP, el PSC, UDC i Catalunya Sí Que Es Pot. Ni el PP ni Ciutadans han comptat amb cap representant de la comarca per a les seves llistes.

CANDIDATS GARRIGUENCS PEL 27S

Ramona Barrufet (Arbeca)
Junts pel Sí • Núm. 10. L’única de la comarca amb possibilitats de sortir. Tot i això, no té tan garantida la sortida com quan anava de número 3 per CiU el 2012, ja que les enquestes publicades fins ara donen 10 o un màxim d'11 diputats per Lleida a la formació.

Jordi Calvís (Les Borges Blanques)
CUP • Núm. 9. L’il·lustrador i dissenyador gràfic referent de les campanyes de l'ANC és un dels independents que incorpora la formació rupturista, tot i que en un lloc de no sortida.

Pepita Peiró (Juneda)
PSC • Núm. 14. La veterana junedenca, que des del 1999 ha estat present a les llistes socialistes, se situa al penúltim lloc de la candidatura, just abans d'Àngel Ros, sense cap possibilitat de sortir.

Francesc Guasch (Les Borges Blanques)
UDC • Suplent. La formació descarta cap dels seus càrrecs actuals a la comarca i recupera un històric del partit dels anys 80. Guasch té 83 anys i fa temps que es va retirar de la política en actiu.

Judit Estopà (Les Borges Blanques)
Catalunya Sí Que Es Pot • Suplent. Aquesta aufesina resident a les Borges conforma la presència testimonial de l'anomenat Cercle de Podem a les Garrigues, estructura desconeguda i sense activitat a la comarca.

Meritxell Gené (Juneda)
CUP • Suplent. La cantautora, resident a Juneda des de fa anys, es compromet de nou, simbòlicament, amb la CUP, a qui ha donat suport en diverses ocasions i a les llistes de la qual ja havia anat anteriorment.

Oriol Verdés (Les Borges Blanques)
CUP • Suplent. El jove militant, activista estudiantil i membre d’entitats de la comarca, tanca el grup de suplents de la formació.