COMARCA
- Les Borges Blanques

Comissen 150 quilos d’ametlles a les Borges presumptament furtades

(foto: Aj. de les Borges)

Efectius de la Policia Local de les Borges Blanques han comissat 150 quilos d’ametlles en dues intervencions, aquest dimarts, 15 de setembre. Les actuacions formen part de l’operatiu destinat a prevenir els furts d’ametlles o, com a mínim, identificar-ne els autors, que s’ha iniciat aquesta mateixa setmana amb motiu del començament de la collita i que s’allargarà fins que finalitzi la campanya de recol·lecció de les olives.

Segons fonts municipals, la Policia Local va detectar un vehicle, tipus furgoneta, aturat sota d’un ametller, al costat del qual hi havia un home de 50 anys, resident a la capital de les Garrigues, amb una borrassa de collir ametlles amb 20 quilos a dins. "Al no disposar de permís del propietari de la finca agrícola per collir-les i no saber donar explicacions coherents que justifiquessin els seus actes, s’ha procedit a identificar-lo i comissar les ametlles, que han estat adjuntades a les diligències policials", diu la nota municipal.

Poc després, els agents han detectat una altra furgoneta que circulava pel terme sense moltes peces de la carrosseria i, aparentment, amb molta càrrega, per la qual cosa han aturat el vehicle, conduit per un home de 53 anys nascut al Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) i resident a Lleida (Segrià). Hi han trobat vuit sacs, amb 130 quilos d’ametlles, amb closca i pela, "que el conductor ha explicat que acabava de recollir a la zona de descans del peatge de l’AP-2 del Pla de Santa Maria, però no disposava del permís del propietari de la finca agrícola ni donava explicacions coherents del seu origen", s'explica des del consistori. Els agents també han identificat el conductor del vehicle i comissat les ametlles.