COMARCA
- Les Borges Blanques

Curses de gossos i concurs de bellesa canina, a la 3a Fira Mascotes Borges

(foto: Xavi Minguella)

La capital de les Garrigues acull aquest diumenge, 4 d’octubre, al matí la tercera edició de la Fira Mascotes Borges, que aquest any comptarà amb tres curses de gossos i control veterinari a tots els participants com una de les novetats. A més, també canvia d’ubicació i es trasllada a l’Hort del Rabasser.

D’altra banda, i degut a l’èxit que van tenir les dues edicions anteriors, es tornarà a organitzar el concurs de bellesa canina, que en aquesta edició inclourà tres categories: cadells, joves i adults, on competiran gossos de raça i mestissos. A més, hi haurà una nova exhibició de cavalls, a càrrec del grup “Así bailan los caballos la Sevillana”. El certamen també vol "posar en relleu el vessant més cívic del món de les mascotes", explica l'organització, i el Grup de Policia Canina dels Mossos d’Esquadra farà una exhibició i la Policia Local informarà sobre la normativa de la tinença d’animals i la importància de posar el xip als gossos, a més d’oferir la possibilitat de censar les mascotes in situ.

La fira està organitzada per l’Ajuntament de les Borges, en col·laboració amb la Diputació, el Consell Comarcal i diverses empreses del sector dels animals. Arrencarà amb un esmorzar popular Pel que fa al Canicross, les curses es distribuiran en les categories Infantil 1 (de P3 a P5) i amb un recorregut de 150 metres; Infantil 2 (de 1r a 6è de Primària) i amb un circuit de 300 metres; i Adults, amb un recorregut de 2 quilòmetres. Tots els participants rebran un obsequi.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, ha volgut destacar “el caire familiar i participatiu de la fira, un certamen que inclou nombroses activitats que permetran a grans i petits passar un matí agradable i diferent”, i ha remarcat “el caire cívic del certamen, ja que també dóna importància a les responsabilitats civils que comporta tenir un animal”.