COMARCA

La Mostra Gastronòmica començarà el 31 d'octubre amb els mateixos 12 restaurants

(foto: Arxiu)

Tot a punt per l'inici de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que aquest any arriba a la 21a edició i ho fa amb els mateixos dotze restaurants que l'any passat, quan en va augmentar dos. Els establiments, de set pobles diferents de la comarca, oferiran entre el 31 d'octubre i el 13 de desembre menús especials que posen l'èmfasi en els productes autòctons. Concretament, hi participen els restaurants Les Garrigues (La Granadella), La Garbinada (Granyena), Miravall (Juneda), Els Fogons de la Carme (Cervià), El Castell (La Floresta), La Placeta (Arbeca), Pané (Arbeca), El Sindicat (Tarrés), Erigard (Les Borges), Hostal Benet (Les Borges), Masia les Garrigues (Les Borges) i La Estrella de Masia Salat (Les Borges). Els menús van entre els 18€ i els 40€, amb una mitjana que ronda els 30€.

La iniciativa coincideix amb l’inici de la collita de l’oliva i, en aquest sentit, es posa èmfasi, sobretot, en el paper de l’oli d’oliva verge extra a cada plat. En els últims anys, a més, els vins de la DO Costers del Segre, i més concretament els dels sis cellers garriguencs, tenen
també un protagonisme destacat en la promoció. Paral·lelament, al tríptic informatiu s’inclou també un calendari de fires i festes de novembre i desembre relacionades amb l’oli i una relació dels principals elements patrimonials. L'any passat es van servir uns 1.300 menús durant el mes i mig que dura el certamen.