COMARCA

El president Artur Mas, descendent de Fulleda

(imatge: Fulleda PQP)

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas Gavarró, és descendent de Fulleda, actualment el municipi més petit de les Garrigues, amb 98 habitants. Així ho assegura una investigació de Manel Pelegrí, de la qual s’ha fet ressò el blog local Fulleda Peti Qui Peti, i que situa els orígens garriguencs de Mas cinc generacions enrere. Concretament, en Vicenç Gavarró Saltó, nascut a Fulleda l’any 1801 i casat el 1826 amb Rosa Roig Magrinyà, de Rojals (Conca de Barberà).

Un fill d’aquest matrimoni va ser Joan Gavarró Roig, nascut ja a Valls, municipi on també naixeria i es casaria un fill seu, Agustí Gavarró Clariana, que, al seu torn, engendraria un altre vallenc, Agustí (Antoni?) Gavarró Domènech. Del matrimoni entre aquest i la sabadellenca Irene Miralles Argemí, vinculada al món de la indústria tèxtil del Vallès, naixeria Montserrat Gavarró Miralles, mare de l’actual president, Artur Mas Gavarró. El pare, Artur Mas Barnet, procedia d’una família relacionada amb la indústria metal·lúrgica del barri barceloní del Poblenou.

La cerca de Manel Pelegrí confirma la intuïció d’alguns fulledencs de la possible connexió entre el segon cognom del president i la nissaga Gavarró de Fulleda.