COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Línia elèctrica per telecontrol a les Borges i Juneda

(foto: Arxiu)

Endesa ha habilitat un sistema de telecontrol en una línia elèctrica de mitjana tensió que ha de servir per millorar el servei a les Borges i Juneda, a més de Torregrossa, els Alamús i Bell-lloc d'Urgell. Segons la companyia, el nou sistema "permet maniobrar la instal·lació a distància i garanteix, per tant, una restitució més ràpida del subministrament elèctric en cas d'incidència".

Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 33.300 euros aportats íntegrament per la companyia, "millora el sistema en la gestió eficient de la xarxa", diu Endesa. En concret, les línies han estat reforçades amb la instal·lació de nous interruptors aeris equipats amb telecomandament, "uns dispositius que permeten el control, la localització i l’aïllament d’incidències, reduint la seva durada en més d’un 75%", s'afirma.

D’aquesta manera, a través de maniobres a distància des del Centre de Control de la companyia, ubicat a Barcelona, s’evita la necessitat de desplaçar equips d’intervenció sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. "Conseqüentment, s’actua amb més celeritat i es garanteix, així, la continuïtat del servei elèctric", afegeix l'empresa.

D’altra banda, aquests dispositius faciliten informació detallada sobre el funcionament de la línia, fet que permet una actuació més eficient per part dels tècnics a l’hora d’acotar trams de línia que s’han de revisar o zones on cal fer-hi millores de manteniment.