COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges Blanques debatrà el canvi de dates de les festes locals i la Festa Major

Durant el cap de setmana és quan es constata la major afluència de visitants

L’Ajuntament de les Borges Blanques debatrà aquest vespre a dos quarts de deu en sessió plenària la modificació del calendari de les festes locals i la Festa Major que se celebra al setembre. El motiu, evitar que pugui interferir amb la darrera modificació del calendari escolar -que avança l’inici del curs una setmana- i alhora augmentar la participació ciutadana.

Tradicionalment, les dues festes locals ha estat el dilluns i el dimarts següents al primer diumenge de setembre i coincidien amb els dos dies darrers de la Festa Major, que s’iniciava el dissabte i tenia una duració de quatre dies.

L’Ajuntament considera que és millor iniciar la Festa Major els dijous a la nit i concentrar la majoria d’actes durant els tres dies del cap de setmana ja que és quan es constata la major afluència de visitants i la major participació dels propis borgencs, tant dels residents com dels forans. D’aquesta manera, les dues festes locals passarien l’any que ve a ser el divendres dia 2 de setembre i el dilluns dia 5 de setembre en lloc del dilluns i del dimarts. D’altra banda, la intenció de la Comissió de Festes és que s’intensifiqui la programació dels tres dies compresos en el cap de setmana i el dilluns només compti amb un acte senzill de final de festa en horari de tarda. El tradicional Castell de focs dels dimarts a la nit passarà a celebrar-se el diumenge a la nit.

Segons Miquel Àngel Estradé, aquesta nova planificació assegurarà una major participació mitjana, perquè fins ara els dilluns i els dimarts registraven força menys activitat en comparació amb el dissabte i el diumenge. “El pavelló municipal era buit a partir de la una de la nit el dimarts de festa major d’enguany, fonamentalment perquè l’endemà era inici escolar i la gent havia d’anar a treballar” ha dit. Així mateix, aquesta iniciativa permetrà també un estalvi pressupostari d’un 20% aproximadament, “a tenir en compte atenent a la nova política d’austeritat que totes les administracions hauran d’aplicar”.