COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges no tallarà l’aigua a les famílies amb pocs recursos

(foto: Aj. de les Borges)

La Junta de Govern de l’Ajuntament de les Borges ha aprovat aquest dimarts, 27 d'octubre, el protocol regulador de mesures contra la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica amb l’empresa concessionària del servei d’aigua, Sorea SAU, per evitar els talls de subministrament d’aigua de boca a famílies amb pocs recursos. Les Borges s'afegeix, així, als protocols que Sorea té signats amb diversos municipis d'arreu de Catalunya en aquest sentit.

L’acord evitarà els talls del subministrament d’aquest servei bàsic davant de casos d’impagament de rebuts, "ja que a partir d’ara l’empresa Sorea negociarà ajornaments o fraccionaments de les factures impagades sense aplicar interessos", afirmen fonts municipals. "Si els impagaments es perllonguen en el temps, durant més de mig any, Sorea remetrà el cas als Serveis Socials i les famílies quedaran excloses de la suspensió del subministrament. Al mateix temps, els Serveis Socials assessoraran les persones afectades sobre els ajuts que puguin correspondre per fer front a aquesta despesa", s'afegeix.

L’alcalde, Enric Mir, ha volgut posar de manifest que “amb aquest acord les Borges és una ciutat amb més justícia social, que garanteix aquest servei bàsic que considerem imprescindible per a la vida i del que en tenim la competència directa, en casos de vulnerabilitat i risc d’exclusió social”.