COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges, seu de la trobada de celíacs de Catalunya

L’Associació Celíacs de Catalunya ha organitzat una trobada de socis el proper 11 de desembre a les Borges Blanques. La jornada sota el títol “La malaltia celíaca pas a pas” tindrà lloc a la Casa de la Cultura a les 16.30 hores i comptarà amb la presència de la doctora Carme Farré, bioquímica de l’Hospital de Sant Joan de Déu. La conferència que oferirà Farré va adreçada a qualsevol persona interessada en la malaltia celíaca i la dieta sense gluten.

L’Associació Celíacs de Catalunya es va crear l’any 1977, va ser la primera associació de l’estat espanyol destinada a ajudar als malalts celíacs. Es tracta de persones que, per una predisposició genètica, reaccionen a la ingesta del gluten, proteïna present al blat, civada, ordi i sègol. Ingerir gluten els provoca una lesió a les vellositats del budell prim que afecta la capacitat d'absorbir els nutrients dels aliments.

Actualment els socis superen les 9.000 famílies. L’objectiu de l’associació és triple: aconseguir la normalització total d’aquesta malaltia a la societat, fomentar la investigació sobre la celiaquia, i continuar oferint el suport a les famílies per portar una vida el més normal possible.