COMARCA
- Alfés , Les Borges Blanques

Les CUP de les Borges i Alfés, dolgudes pel No

(foto: Arxiu)

Les dues assemblees locals de la CUP a les Garrigues, les Borges i Alfés, no comparteixen la decisió presa al Consell Polític de l’organització aquest diumenge, 3 de gener. I és que ambdues eren favorables a facilitar la investidura del candidat de Junts pel Sí. Tots els militants i simpatitzants d’Alfés i una majoria dels de les Borges es van expressar en aquest sentit a l’Assemblea Extraordinària de Sabadell.

En el cas dels borgencs, posteriorment van elaborar un document “per superar la lògica de la confrontació i la reducció de les decisions polítiques a la mera aritmètica” i que es va presentar a la reunió de la resta d’assemblees de Ponent i Pirineu que va tenir lloc a Cervera. La proposta era emetre cinc vots a favor i cinc en contra en una primera ronda de votacions i, a la segona, facilitar la investidura deixant a criteri de Junts pel Sí els vots favorables que necessités. “Apel·làvem a la seva capacitat de compromís i coherència política i els regalàvem el qui, però els dèiem no al què i al com”, diu una nota de l’assemblea local. Amb tot, la proposta no va prosperar i, per això, els cupaires borgencs expliquen que els “sap greu, perquè pensàvem honestament que podia servir tant per alleugerir confrontacions internes com per assumir entre tothom la responsabilitat de consens i, per tant, d'autocrítica, a la qual ens van emplaçar a tots plegats, els resultats del 27S”.

Des d’Alfés afirmen que l’assemblea local en bloc era “contrària a qualsevol escenari que impliqués anar a eleccions anticipades i, per tant, favorable a l’acord amb Junts pel Sí i a la investidura del seu candidat”. Per això, es mostren “absolutament decebuts” amb la decisió presa per l’organització, de la qual es desmarquen “contundentment”. De fet, els membres de l’assemblea local s’han emplaçat a tenir un debat i reflexió interna “en les properes hores” que no descarten que desemboqui en “la desvinculació de la CUP, després de més de sis anys”. Això inclouria els tres regidors que la formació té a l’Ajuntament, entre els quals el diputat provincial i membre del Secretariat Nacional, Joel Jové.