COMARCA
- Les Borges Blanques

El centenar de pins del Dia de l’Arbre de les Borges, eliminats

Els més de 100 pins i una cinquantena d’alzines que infants i adults van plantar el 28 de març en uns terrenys situat al Pla de Falliver, de les Borges Blanques, al costat del canal Segarra-Garrigues amb motiu del Dia de l’Arbre, ja no hi són.  

El Centre Excursionista comptava amb una autorització “en precari” sol·licitada per l’Ajuntament, és a dir, vinculada a possibles usos que l’empresa decidís en un futur. Per això, els arbres ja es van plantar tots al perímetre de la finca. En aquest temps, però, i sense que hi hagi hagut un manteniment continuat, l’empresa s’ha venut els terrenys i els nous propietaris, probablement amb la intenció de plantar algun tipus de cultiu, han eliminat els arbres.

El Dia de l’Arbre és una de les activitats fixes del Centre Excursionista des de fa anys i es duu a terme cada primavera a un indret diferent del terme. S’enfoca des d’un vessant de reforestació d’espais malmesos i de divulgació entre els infants del valor de la natura i l’ecologia. Adreçat a un públic familiar, compta sempre amb un berenar in situ i la implicació dels bombers voluntaris de les Borges, que reguen la plantada.