COMARCA
- Les Borges Blanques

Nou premi del Mobile World Congress per a l'INS Josep Vallverdú

Una proposta d’aprenentatge amb tecnologia mòbil dels professors Francesc Solans i Tere Viscasillas, del departament de tecnologia de l’INS Josep Vallverdú, ha estat la guanyadora d’entre les 100 experiències presentades al Mobile Learning Awards (MLA), que es fa en el marc del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona, en la categoria ‘Millors experiències d’aprenentatge amb tecnologia mòbil a l’aula’. El lliurament dels premis va tenir lloc ahir, 25 de febrer, durant la jornada ‘Changing Education Together’ impulsada per mSchools. No és la primera vegada que el centre borgenc rep reconeixements en aquesta matèria, els anys 2015 i 2014 també vca ser guardonat. 

Experiències virtuals
El projecte garriguenc porta per nom "360 graus d’aprenentatge immersiu" i consisteix en què un grup d’alumnes fa un producte didàctic amb fotos de 360º que després utilitzaran per ensenyar a un altre grup d’alumnes més petits, posant les experiències virtuals com a fonament per un nou model d’educació a les aules. Els premis també han reconegut la tasca de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa, l’Institut Vall de Llémena, l'Institut Pons d’Icart de Tarragona i l'Escola Anselm Clavé de Ripollet.

Quarta edició
Els Mobile Learning Awards –que enguany celebren la quarta edició– tenen com a objectiu reconèixer alumnes, professors i centres educatius per la seva tasca innovadora en donar a conèixer diferents vies d’integració i ús de la tecnologia mòbil als centres educatius.

El certamen, consolidat entre la comunitat educativa, ha registrat una alta participació, amb més de 100 experiències d'aprenentatge amb tecnologia mòbil a l'aula i 32 experiències innovadores de centres. Els MLA formen part del programa mSchools, iniciativa que ajuda a alumnes i docents a integrar les tecnologies mòbils a l’aula. mSchools està impulsat per Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya (a través del Departament d’Ensenyament i el Departament d’Empresa i Coneixement), l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.

Ús responsable de la tecnologia a les aules
Abans del lliurament dels MLA, el mateix auditori del Mobile World Congress va acollir la segona jornada del seminari d’mSchools Changing Education Together, que va comptar amb la presència de Neus Munté, consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta segona edició del Changing Education Together s’ha centrat en l’ús responsable dels dispositius mòbils en l’educació i l’evolució de les escoles en l’era digital. Els assistents van poder escoltar els principals experts en mEducation, entre els que destaca Brian Subirana, professor associat de sistemes de la informació del MIT. Així mateix, també van poder veure exemples de com les altres escoles assoleixen l’aprenentatge amb la tecnologia mòbil i participar en un debat obert sobre el rol de la tecnologia mòbil en l’educació.