COMARCA
- Les Borges Blanques , Llardecans

Xerrades a les Borges i Llardecans sobre la crisi dels refugiats

Creu Roja de les Garrigues ha organitzat per al 2 de març (19 h) a la Casa de la Cultura de les Borges una xerrada sobre la crisi dels refugiats. L’objectiu és donar a conèixer els conceptes bàsics i les realitats de la protecció internacional i la sol·licitud d’asil, així com l’experiència voluntària de l’entitat al peu de la crisi. Hi intervindran Jordi Vidal i Iñaki Feliu.

D’altra banda, el divendres 4 (20 h) hi ha prevista també una xerrada sobre el mateix assumpte a Llardecans, organitzada per l’Ajuntament, també amb Iñaki Feliu, a més de Gemma Casal i Sònia Martínez.

Assemblea ciutadana
A la tardor hi va haver a les Borges dues assemblees obertes per canalitzar la solidaritat i les ganes d'ajudar i/o oferir recursos per a la crisi dels refugiats, en què hi van participar persones de diversos municipis de la comarca. El bloqueig institucional que manté la UE i l'Estat espanyol, però, està fent que encara no s'hagi pogut materialitzar l'acollida. De moment, la Generalitat ha obert un formulari per recollir els oferiments de recursos i fer-ne un inventari. Es pot fer en aquest enllaç.