COMARCA

Actes del Dia de la Dona Treballadora

Avui, 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, se succeeixen els actes commemoratius i reivindicatius arreu del país. A les Garrigues, s’ha programat l’acte central institucional, convocat pel Consell Comarcal, el SIAD i l’associació de dones l’Alosa, a l’Albi, sota el títol “Poemes de dones en veu de dones”. A partir de 2/4 de 6 de la tarda, al local social, es presenta l’exposició de cartells “Igualtat de gènere: mites i realitats. A continuació, es llegiran poemes de dones en veu de dones amb acompanyament musical d’alumnes de l’Escola de Música de les Garrigues.

Altres actes que es fan avui són els que organitzen les associacions de dones locals. A Cervià (17h) s'aprofita per fer també l’assemblea general de l’entitat; a Llardecans (17.30h), un taller de cuina amb microones; a Alfés (11-13h), un vermut; a Maials (14h), un dinar. Per la seva banda, la CUP de les Borges ha organitzat una xerrada-col·loqui (10.30h) sobre els estereotips de gènere en les sèries de televisió, amb Mariona Visa i Teresa Serés, doctores en Comunicació Audiovisual. En el marc del Dia de la Dona Treballadora, la formació política ha volgut recordar "la dedicació i lluita que han dut a terme històricament les dones en diversos àmbits, però també les injustícies que han sofert" i ho ha fet col·locant alguns noms d'aquestes dones (Neus Català, Muriel Casals, Maria Ginestà, Simone de Beauvoir) a les plaques de diversos carrers del municpi.

A alguns pobles es commemorarà la jornada al llarg d'aquesta setmana, com a Juneda, on el dijous 10 hi ha una xerrada sobre les dones a l'Índia rural (19.30h) o a Castelldans, on el dissabte 12 (19h) es fa una sessió de balls.