COMARCA
- La Pobla de Cérvoles

Agents Rurals comissen a la Pobla de Cérvoles 12 llaços per la captura d'animals

(foto: Agents Rurals)

Efectius del Cos d’Agents Rurals han comissat 12 paranys il·legals del tipus llaç durant una inspecció d’un tancat amb gossos de caça en una finca del municipi de la Pobla de Cérvoles. La setmana passada, quan els agents inspeccionaven un recinte amb gossos de caça, van localitzar al magatzem adjacent a la gossera un total de 12 llaços sense topall, així com sirga d’acer per fabricar-ne més.

Els paranys del tipus llaç són un art de caça il·legal prohibit per la normativa vigent, ja que es tracta d’un mètode no selectiu per a la captura de fauna que provoca la mort de l’animal per asfixia. A més, s'hi poden quedar atrapades diferents espècies d’animals com gossos, guineus, gats mesquers, toixons, senglars, cabirols, etc.

Els Agents Rurals recorden que la col·locació i manipulació de llaços de manera il·legal pot ser constitutiva d’un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna tipificat en l’article 336 del Codi Penal. Aquesta infracció pot comportar una pena de presó de 6 mesos a 2 anys i la inhabilitació especial del dret de caçar entre 3 i 8 anys.