COMARCA
- Arbeca , El Vilosell , Fulleda , La Pobla de Cérvoles , Les Borges Blanques

Primera mostra dels sis cellers de vi

(foto: Xavi Minguella)

Els cellers de les Garrigues fa temps que coincideixen en fires i certàmens, tant locals com d’arreu, però el dissabte 4 de juny arriba el que serà la primera ocasió en què els sis cellers, conjuntament, seran els protagonistes. D’aquí el nom de la iniciativa, Vi6, que organitza La Bodega, i que aplegarà els cellers Vinya els Vilars, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Cérvoles, Clos Pons i Tomàs Cusiné.
La mostra tindrà lloc durant el matí a la Capella de les Borges, al costat d’on s’ubica l’establiment organitzador, i la idea és “donar a conèixer els vins de la zona, tenir l’oportunitat de degustar-los i poder enraonar amb els mateixos elaboradors”, expliquen els responsables.

Curs de tast
A més de la mostra dels vins, la jornada inclou un curs d’iniciació al tast, també amb productes gastronòmics locals i propers (formatges, embotits, coques, etc.), actuació del grup Corrandes són Corrandes i un tast de most per als petits. Per al curs d’iniciació s’ha de fer inscripció prèvia, ja que les places són limitades, i per als tastos s’hauran d’adquirir tiquets. Si s’agafen abans del 2 de juny, se’n rebrà un de regal.

Altres iniciatives
La Festa del Vi que es feia al Vilosell va derivar el 2013 en una fira de vins de la zona, però no va tenir continuïtat. D’altra banda, el Consell Comarcal ha anunciat la intenció d’organitzar una Fira del Vi de les Garrigues per a la tardor d’aquest any i que seria itinerant pels pobles on hi ha celler.