COMARCA
- Les Borges Blanques

La sala Grums de les Borges passa a ser un espai lúdic cogestionat

(foto: Xavi Minguella)

L’any passat, l’associació Grums, de les Borges va fer 25 anys [v. SomGarrigues, núm. 390], amb la sala del carrer Comerç –amb equip de música, projector, pantalla, barra, jocs, etc.– com a centre neuràlgic de les activitats. Els responsables, però, no van gosar augurar quin seria el següent aniversari, ja que els canvis en l’oci juvenil feien difícil mantenir el model. Finalment, la falta de públic ha fet renunciar a l’activitat dels diumenges a la tarda per a joves menors d’edat, però s’ha optat per obrir una nova etapa.

Espai Cultural Grums
Tot i que la idea ja hi era des de fa mesos, és ara que s’ha signat un conveni entre l’Associació de Pares i Joves del Club Juvenil Grums, que continua viva, i l’Ajuntament de les Borges, segons el qual l’entitat cedeix la utilització de la sala al consistori i a qualsevol associació cultural, juvenil o esportiva. De fet, l’Ajuntament ja hi ha estat organitzant un cicle de monòlegs, així com algunes activitats infantils. Ara, la sala Grums adoptarà el nom d’Espai Cultural Grums i serà gestionada per una comissió formada per dos membres de l’Associació Grums, de l’Ajuntament i dos de cadascuna de les entitats que vulguin formar part de l’espai.
El conveni preveu que el consistori aporti a l’associació una contribució econòmica anual i la creació d’una secció de menors de 18 anys amb autonomia per a les seues activitats. Actualment, entre setmana es fan tallers de zumba, escala en hi-fi o jujitsu en què ja participen alguns joves.