COMARCA
- La Pobla de Cérvoles

Una nova estafa telefònica s'introdueix a les Garrigues

Una veïna de la Pobla de Cérvoles ha detectat aquest matí una nova estafa telefònica. L'han trucat al telèfon fix de casa i una veu masculina, en anglès, li ha explicat que trucava de la companyia 'Windows' perquè havien rebut senyals que el seu ordinador estava a punt de "petar". Seguidament, li han ofert assistència tècnica, que consistia a posar-se a l'ordinador i descarregar-se un programa per tal de solucionar-ho. Aquesta veïna, ja dubtosa de la procedència de la trucada, ha vist clar que podia tractar-se d'una estafa i ha penjat la trucada. La mateixa veïna ha trucat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra alertant del fet. Des de l'oficina, però, no han volgut donar detalls sobre si havien rebut més queixes en aquest sentit i, a hores d'ara, es desconeix si, a la comarca, hi ha veïns que han pogut caure al parany.
Des de l'Oficina de Seguretat de l'Internauta tenen registrada aquesta estafa i, en data del 2014, informen que han rebut diferents alertes d'un suposat tècnic de Microsoft sota excuses com "Hem detectat problemes al seu equip que, si no se solucionen aviat, el seu ordinador deixarà de funcionar". Des de l'OSI expliquen una experiència similar a la d'aquesta veïna de la Pobla. L'estafa es realitza quan l'usuari accedeix a les peticions del suposat tècnic i procedeix a realitzar els passos que aquest li indica. En alguns casos que els han arribat, les víctimes han descarregat un software de control remot, eina que els permet als estafadors accedir a l'ordinador sense cap problema. Després, el suposat tècnic demana a la víctima que faci un pagament en concepte d'eina de seguretat o que faciliti el seu número de targeta de crèdit.
Aleshores, si l'afectat, arribat en en aquest punt, es nega a pagar, el tècnic li recorda que té instal·lat un programa remot a l'ordinador que li pot introduir qualsevol virus que el perjudiqui.
En aquests casos, el millor és posar-se en contacte amb els Mossos d'Esquadra i denunciar el fet. Des del mateix cos policial informen sobre els passos a seguir.