COMARCA
- Alfés , Les Borges Blanques

Agricultura preveu acabar enguany les obres secundàries del Segarra-Garrigues d’Alfés i les Borges

Visita a la Torre de Nidificació de Verdú (Autor: Dept.Agricultura)

Les obres que estan en curs de la xarxa secundària del Segarra-Garrigues a Alfés i les Borges s'acabaran enguany. Ho ha dit avui la consellera Meritxell Serret després de visitar la seu del sistema del canal a Tàrrega i la Torre de Nidificació de Verdú. En total, aquestes obres hauran suposat una inversió de 6,6 milions d'euros.

El departament d'Agricultura també destinarà 3,2 milions d'euros a reduir l'impacte ambiental del canal Segarra-Garrigues amb l'objectiu de donar continuïtat al compliment de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) del projecte aprovada l'any 2010. Una part d'aquestes actuacions consisteixen en l'arrendament de finques ubicades en zones ZEPA per tal d'afavorir l'hàbitat de determinades aus i afavorir aquestes espècies.

Entre les mesures compensatòries previstes aquest 2016 també es preveu la instal·lació de malles per evitar la mortalitat de la fauna en basses de regulació del reg, la restauració d'una cabana per a la nidificació del xoriguer petit i altres espècies d'aus, la construcció de bassetes per amfibis, l'adequació d'un parell de basses existents, la col·locació de pals amb caixes niu i la col·locació de senyals i cartells informatius.

En un principi, la consellera havia de visitar una finca d'ametllers de Castelldans i les obres de l'embassament de L'Albagés, però a causa de l'incendi a Rocallaura, després de Verdú ha fet una visita al centre de comandament d'emergències, ubicat a Ciutadilla.