COMARCA
- Les Borges Blanques

La CUP de les Borges denuncia que es perden més de 3.000 euros amb la zona blava

La mesura es va reactivar el desembre de 2012. (foto: Aj. les Borges)

La CUP de les Borges critica el dèficit econòmic que suposa el manteniment de la zona blava del municipi. Al comunicat que ha emès, la formació explica que l’Ajuntament paga 463 euros al mes a l’empresa Estacionamientos y Servicios SAU (EYSA) pel lloguer de dos parquímetres al carrer la Bassa i a la plaça de la Constitució, que sumen un total de 5.555 euros, xifra confirmada per la regidora de Governació i tinent d’alcalde, Núria Palau, a l’últim ple. Per contra, la recaptació de la zona blava va ser de 2.443 euros, una diferència de 3.111 euros al cap de l’any.

“El que més sorprèn és la previsió pressupostària d’ingressos que va fer l’equip de govern, que calculava recaptar 8.000 euros dels parquímetres, generant així un defecte de previsió de més de 5.500 euros”, expliquen els cupaires.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde va assegurar al mateix ple que hi ha prevista una reestructuració de la zona blava per a més endavant, però no va donar més detalls. Aquest sistema es va implantar a les Borges l’any 2001 i, d’aleshores ençà, s’ha anul·lat i reactivat diverses vegades. A finals de 2012, el consistori va decidir tornar a posar en marxa els parquímetres del carrer la Bassa i plaça de la Constitució, després d'haver anul·lat els del passeig del Terrall. Es va dir que la mesura es feia d'acord amb els comerciants i per facilitar la rotació de vehicles.