COMARCA
- Les Borges Blanques

Detenen un protètic dental de les Borges per tenir càmeres ocultes als lavabos i vestidors de les seues clíniques

La clínica del carrer la Bassa de les Borges (Foto:SG)

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dilluns dia 8 d'agost el protètic borgenc i propietari de les tres clíniques dentals Novadent de la província, una d'elles a les Borges, per tenir càmeres instal•lades i en funcionament als vestidors i lavabos d'aquests centres. Les altres dues clíniques són a Pont de Suert i a Bellpuig, on també s'hi van requisar materials d'enregistrament.

De fet, és en el centre d'aquest últim municipi on es va destapar el cas. Segons fonts policials, va ser la filla d'una treballadora qui, mentre era al lavabo, va descobrir la càmera i va avisar la seua mare. Després de comprovar les imatges gravades, va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra i aquests van procedir a escorcollar les tres clíniques que té en propietat. Allí van trobar que no només tenia instal•lada una càmera al lavabo de la clínica de Bellpuig, sinó que en tenia als banys i als vestidors dels tres centres. Un cop dictada l'ordre de detenció del propietari, va ser ell mateix qui es va personar a la comissaria de Cervera on va ser detingut. Allí va ser retingut i l'endemà va passar a disposició judicial. El mateix dijous va quedar en llibertat amb càrrecs.

Tal com avança el diari el Segre, se li haurien imputat els delictes de revelació de secrets i de pornografia infantil. S'ha de tenir en compte que va ser la filla d'una treballadora, menor d'edat, qui va descobrir la càmera al lavabo i sembla que en funcionament. La policia ha explicat aquest matí que la investigació policial se centra ara a analitzar tots els materials enregistrats i en comprovar si les imatges van ser difoses. Segons la declaració de l'acusat davant del jutge a la qual ha tingut accés el Segre, l'acusat va dir que va col•locar les càmeres "per controlar l'evolució de les seues treballadores" i que desconeixia que pogués suposar un delicte.

"Tancat per vacances"
Un cartell a la porta de la clínica dental ubicada a les Borges, al carrer la Bassa, indicava avui al matí que està tancat per vacances. El seu propietari, més enllà d'aquest centre, el de Bellpuig i el del Pont de Suert, també té un laboratori propi dins de la ciutat borgenca. Segons el diari el Segre serien tres treballadores les que haurien interposat la denúncia tot i que, un cop analitzats els materials, altres treballadores s'hi podrien afegir.