COMARCA
- Les Borges Blanques

L’avinguda Francesc Macià de les Borges tindrà carril bici, passeig per a vianants i arbres

(foto: M.A.)

L’Ajuntament de les Borges té definit el projecte de reforma de l’avinguda Francesc Macià, una de les vies d’entrada al municipi. L’arquitecte municipal i membres de l’equip de govern el van presentar el 3 d’agost en una reunió amb els veïns d’aquest carrer i representants dels grups municipals a l’oposició.

Les dues opcions plantejades preveuen un carril bici de doble sentit, un passeig per a vianants de cinc metres d’ample i plantar arbrat. En una, el carril bici i el passeig estaven junts a un costat de la via i a l’altra estaven un a un costat i l’altre a l’altre, que és l’opció escollida. Els treballs, d’un pressupost total de 450.000 euros, s’iniciarien en una primera fase de 250.000 el 2017.

L’any 2001, quan es van fer obres al clavegueram, l’aigua, el gas i la fibra òptica de l’avinguda, es va parlar d’una futura rambla quan estigués en marxa la variant, però es va acabar descartant i ja no s’ha recuperat. Per la seua banda, la CUP ha criticat que no s’hagi informat el conjunt de la població de la reforma i, en aquest sentit, ha fet pública la informació a les xarxes socials.