COMARCA

Més de 3.200 productors d'oli tenen cita electoral aquest diumenge

Foto: (SomGarrigues)

Fins a 3.225 productors d'oli d'oliva inscrits al cens de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Les Garrigues estan cridats a votar aquest diumenge, 18 de setembre, per escollir el nou Consell Regulador de l'organisme.

Cada una d'aquestes persones ja haurien d'haver rebut a casa una carta indicant-los que tenen dret a vot. En total, hi hauran quatre meses electorals repartides en quatre pobles del territori que cobreix la DOP, on les urnes se situaran als seus respectius ajuntaments. En la carta que han rebut els productors que consten en el cens també se'ls indica a quin municipi s'hauran de desplaçar: les Borges Blanques, Maials, Maldà o el Soleràs. L'horari de votació és de les deu del matí a les sis de la tarda.

Llocs de votació

En aquest sentit, segons dades del Departament d'Agricultura de la Generalitat, a les Borges Blanques hi votaran els productors d'Arbeca, l'Espluga Calba, Vinaixa, la Pobla de Cérvoles, Cervià i l'Albi, a més, dels borgencs. Al Soleràs hi tindran les urnes els del Cogul, l'Albagés, Juncosa i Granyena de les Garrigues. A Maials hi aniran també els qui votin d'Almatret i Torrebesses i, finalment, a Maldà hi aniran els productors dels pobles del territori urgellenc: Sant Martí de Maldà, Rocafort, Guimerà i Vallbona de les Monges.

Llistes obertes

Aquestes 3.225 persones són les que consten al Cens A, que fa referència als productors i els quals podran escollir les cinc persones que volen que conformin el consell regulador en aquest àmbit. En total, podran triar entre 10 noms, ja que s'han presentat dues candidatures: la de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i la de la coalició entre Unió de Pagesos i Joves Agricultors i ramaders de Catalunya (UP i JARC). Les llistes són obertes, per tant, cada votant podrà escollir cinc noms de les dues candidatures indistintament.

El Consell Regulador de la DOP les Garrigues quedarà conformat pels productors que surtin escollits d'aquesta votació de diumenge i pels elaboradors que directament, en presentar-se només una candidatura, en aquest cas de la FCAC, ja hi entraran sense votació. Entre els deu escollits, s'escollirà el president.