COMARCA

Quatre alcaldes garriguencs, a la pugna per liderar el PDC

Quatre alcaldes de les Garrigues concorren a les eleccions internes del Partit Demòcrata Català (PDC) –abans CDC– a la direcció territorial de les comarques de Lleida. D’una banda, Enric Mir i Antoni Villas, primers edils dels ajuntaments de les Borges i Juneda, respectivament, van a la candidatura liderada pel president de la Diputació, Joan Reñé, que defineix la llista com “la candidatura del canvi”. Reñé assegura que la seua és “una aposta significada pel món local com a eina de canvi i principal contrafort del partit perquè els alcaldes són els primers interlocutors amb la gent i en copsen les necessitats”.

L’altra candidatura que es disputa la direcció del partit a Ponent és l’encapçalada per Violant Cervera, diputada al Parlament, a qui donen suport l’alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, i l’alcalde de Granyena, Francesc Esquerda. Segons Cervera, la principal diferència amb la de Reñé és l’aposta per separar els càrrecs institucionals dels del partit, “perquè aquest nou projecte que surt de l’antiga Convergència vol gent que s’hi pugui dedicar exclusivament, independentment de les institucions”. Els dies de votació per als associats seran el 30 de setembre i 1 d’octubre. A les Garrigues, el punt de votació és la seu del partit a les Borges.

Llistes úniques a comarques
A banda de la direcció regional, els associats escullen també els representants del partit per comarques. Tant a les Garrigues com al Segrià es presenta una sola candidatura. En el cas de les Garrigues, la formen Lídia Aixalà -presidenta-, Daniel Not, Lluís Dalmau, Ramona Barrufet, Jaume Setó, Jordi Nogué, Núria Palau, Jordi Sumalla, Núria Civit, Magi Clavé, Susana Vila, Raül Triquell i Marta Farré. 

Al Segrià són David Masot -president-, Jordi Janés, Manel Solé, Eva Jaimejuan, Josep Ramon Solsona, Carme Roure, Imma Benages, Míriam Juncà, Montse Noró, Carles Català,
Antoni Carré, Maria José Invernon i Pere Roqué.