COMARCA

La plataforma Prou Morts a l’N-240 tallarà la carretera aquest diumenge al punt de l’últim accident

(foto: Aj. Borges Blanques)

La plataforma Prou Morts a l’N-240 ha anunciat que aquest diumenge, 23 d’octubre, a les dotze del migdia, tallarà la carretera al mateix punt on hi va haver l’accident que va costar la vida a una noia borgenca de 27 anys. En principi, aquest serà el primer d’altres talls, que es preveuen fer de manera mensual al voltant del dia 15 i en diumenge. Aquesta és una de les respostes de la plataforma d’alcaldes a la inacció del Ministeri de Foment a l’hora d’aportar solucions a la sinistralitat d’aquesta via. Una altra mesura que estudien els alcaldes és denunciar el mateix ministeri a la fiscalia per les possibles responsabilitats en la carretera de què és titular.

D’altra banda, l’última reunió de la plataforma ha generat malestar dins ERC de les Garrigues, ja que no s’hi haurien convidat alcaldes republicans de la comarca afectats directament pel pas de l’N-240, com és el cas de Tarrés. No entenen que aquest o els de Fulleda, l’Espluga o els Omellons no hi fossin i sí altres com del Vilosell o la Pobla de Cérvoles. “És la segona vegada seguida que passa”, asseguren fonts del partit, que ho atribueixen a la possible voluntat d’”evitar que hi siguin presents alcaldes d’ERC posicionats a favor de l’alliberament de l’autopista AP-2”.

Enric Mir, alcalde de les Borges, explica que “aquesta vegada vam voler ampliar l’assistència i pot ser que ens haguem descuidat algú”. Mir atribueix l’oblit a la urgència de la convocatòria i assegura que la plataforma resta receptiva a qualsevol incorporació. Amb tot, el primer edil de les Borges reconeix que “sí que a vegades l’opinió d’alguns alcaldes s’ha centrat més en alliberar l’autopista i deixar la carretera més al marge i nosaltres tampoc no volem forçar ningú”. Per la seva banda, la CUP de les Borges ha manifestat que “si la plataforma vol fer pinya i ser la veu del territori, convidi totes les forces representades als consistoris i entitats que fa anys que treballen per una connexió ràpida i segura entre Lleida i el Camp de Tarragona”.