COMARCA
- Les Borges Blanques

Zona vermella a la plaça de la Constitució de les Borges

(foto: Aj. Borges Blanques)

L’equip de govern de l’Ajuntament de les Borges retirarà els dos parquímetres que hi havia al carrer la Bassa i la plaça de la Constitució i hi posarà una nova regulació per aparcar-hi, gratuïta però amb un màxim de 45 minuts en horari comercial els dies laborables. Aquesta àrea d’estacionament gratuït limitat es controlarà amb uns rellotges indicatius que es repartiran a la població i se senyalitzarà al terra amb unes marques vermelles. Segons fonts municipals, aquesta fórmula s’estendrà també a altres zones del poble “que necessiten disposar de places d’aparcament en rotació donada la proximitat amb destacats nuclis comercials”, tot i que no s’han concretat quines.

Dèficit de 3.000 euros anuals
El consistori ja va anunciar a l’agost que retiraria la zona blava, el mateix dia que la CUP havia difós que es perdien més de 3.000 euros a l’any amb els parquímetres. Els cupaires denunciaven que s’estaven pagant 5.555 euros anuals de lloguer dels aparells a l’empresa Estacionamientos y Servicios SA (EYSA), quan mitjançant els tiquets només se’n recaptava la meitat, tot i que la previsió pressupostària de l’equip de govern era ingressar-ne 8.000. I és que, tot i estar en funcionament, l’equip de govern admetia aquest estiu que no s’estava cobrant la zona blava als usuaris.

Intermitències des del 2001
A les Borges hi havia zona blava des de l’any 2001, quan la va introduir ERC. El 2003, sota el mandat de CiU, es va suprimir i es van con¬donar multes, tot i que al cap d’uns mesos es va tornar a posar en marxa. A l’entrar de nou ERC al govern el 2007, la va mante¬nir, però el 2011 CiU la va treure. El cost dels parquímetres ja eren aleshores la principal preocupa¬ció. Finalment, el desembre del 2012 es van reactivar, però només a la plaça i el carrer la Bassa, as¬segurant que es feia d’acord amb els comerciants. Sobre la supressió anunciada a l’estiu, fonts de l’Agrupació de Comerciants i bo¬tiguers de la plaça asseguraven que no en tenien constància i que, de fet, no hi ha unanimitat entre ells al respecte.