COMARCA
- L'Albi , Les Borges Blanques , Vinaixa

Detenen el presumpte autor de cinc robatoris a domicilis de les Borges, l’Albi i Vinaixa

Agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Ponent dels Mossos d’Esquadra van detindre el 17 de novembre un home de 28 anys, veí de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor de 37 delictes de robatori amb força a l’interior de domicilis i pertinença a grup criminal. D’aquests robatoris, tres haurien estat a l’Albi, un a Vinaixa i un a les Borges Blanques.

Des de finals del passat mes d’octubre, els Mossos investigaven una sèrie de robatoris amb força en domicilis de les Garrigues i el Segrià. Els habitatges assaltats tenien en comú que eren cases unifamiliars, adossades o xalets, ubicades en zones perimetrals dels nuclis urbans. A més, la franja horària dels robatoris sempre era entre les cinc de la tarda i les onze de la nit, quan ja era fosc i els lladres podien veure si hi havia algun llum encès dins la casa.

Grup de quatre
Segons fonts policials, l’accés quasi sempre es feia escalant per les zones enjardinades i, seguidament, els autors forçaven portes o finestres de la primera planta i entraven a l’interior. L’objectiu dels lladres era obtenir diners en metàl·lic i joies, principalment.

Durant les indagacions, els investigadors van determinar que els lladres formaven part d’un grup especialitzat en robatoris a l’interior de domicilis i que actuaven per tota Catalunya des de l’entorn metropolità de Barcelona. Ho feien de manera coordinada amb quatre individus en cada assalt. Un feia de conductor, un altre vigilava el lloc i els altres dos entraven a l’habitatge. Per fugir amb rapidesa disposaven de dos turismes de gran cilindrada i anaven en parelles.

Arreu de Catalunya
Arran de la investigació els mossos van identificar un dels presumptes lladres, que va ser localitzat i detingut el passat dia 17 a l’Hospitalet de Llobregat. De moment, els investigadors han trobat indicis que relacionen el detingut amb 37 robatoris comesos a les comarques del Segrià, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Gironès, la Selva, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, Osona, l’Anoia, l’Alt Camp i el Baix Penedès. La investigació continua oberta i centrada en localitzar els altres membres de la banda.

El detingut, que tenia antecedents, va passar el dia 19 a disposició judicial a l’Hospitalet de Llobregat i el jutge va decretar l’ingrés a presó.