COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges espera inaugurar cal Gineret a mitjans de gener

(foto: Aj. Borges Blanques)

L’Ajuntament de les Borges continua amb la segona fase de les obres de rehabilitació de l’antic molí d’oli de cal Gineret, al carrer la Font, iniciades aquest novembre i que compten amb un pressupost de 55.785 euros. El consistori preveu que els treballs estiguin acabats després de les festes nadalenques i es pugui inaugurar l'espai a mitjans de gener.

En la fase anterior, les obres van servir per recuperar i posar a la vista la part superior de les voltes de pedra, on es va construir una coberta lleugera per protegir-les i un tancament perimetral vidriat. A la part que no es van deixar les voltes vistes s'hi va habilitar una placeta pavimentada amb les lloses de pedra existents, des d’on es va construir un accés cobert a les escales que connecten amb el celler.

Possibles usos
El juliol del 2015, el consistori va repartir un full per les cases per recollir l'opinió dels veïns quant als usos que hauria de tenir l'antic molí. Les opcions que es podien marcar eren museu arqueològic, museu de l'oli/pagesia, espai de fotografies antigues o altres. Aleshores, la CUP va criticar aquest procediment, al considerar-lo insuficient i inconcret, i des de l'equip de govern es va assegurar que era només un primer sondeig per començar a recollir idees i no un referèndum definitiu sobre cal Gineret.