COMARCA
- Els Torms , Les Borges Blanques

La Fira de l'Oli de les Borges i les Garrigues es presenta aquest diumenge als Torms

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, a la presentació d'ahir a l'Escola Industrial (foto: Aj. Borges)

Després d'haver-se presentat a la Paeria de Lleida i a l'Escola Industrial de Barcelona, la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que es farà a les Borges del 20 al 22 de gener es presentarà aquest diumenge, dia 15, en un acte als Torms.

La jornada inclou una visita guiada a l'escola Joan Benet i Petit, impulsada per la Mancomunitat de Catalunya el 1918 i que va haver de tancar les portes l'any 2013 per falta d'alumnes. A l'acte intervindran el president del Consell Comarcal, Antoni Villas i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré i servirà per fer un reconeixement a l'institu Josep Vallverdú pel cicle formatiu de grau superior de tècnic en vitivinicultura, així com a la família de Pau Fort per la seva contribució al món de l'oli. Hi haurà hagut un esmorzar popular al pati de l'escola.

D'altra banda, ahir dijous es va saber que l'encarregada d'inaugurar la Fira aquest any serà la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. L'última vegada que Forcadell va anar convidada a les Borges va ser l'estiu del 2014, aleshores com a presidenta de l'ANC, en una xerrada en el marc dels actes previs de la Diada de la V i la consulta del 9N.

Finalment, l’alcalde de les Borges i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, també ha anunciat que el Premi Cultura de l’Oli 2017 es donarà enguany a la dibuixant i ninotaire Pilarin Bayés, que recollirà personalment el guardó el divendres 20.